Kozma Ritáról

Vélemények:

“…jókedvre derítettél, örömet okoztál, hittél bennem!”

Zatar Judit

“Nagyon sok szakmai tapasztalatot szereztem tőled, nagyon nagy a tudásod Rita!”

Kosina Orsolya

“Igazi pozitív személyiség vagy Rita, aki ragyog és ragyogtat!”

Kovács Tímea

 

Több, mint egy évtizede vagyok stílustanácsadó, számtalan hazai hírességet öltöztetettem eddig, magazinok divatanyagait, könyvborítót, videoklipeket stylingoltam, de semmi sem töltött el olyan lelkesedéssel, mint hogy a civil nőknek, azaz nektek segíthetek. Pályám kezdetén sem a modellméretű nők öltöztetése vonzott igazán, a kihívást számomra a „mindennapi nő” megjelenése jelentette. Így például a Tóth Vera énekesnővel készült, molett nőknek szóló divatanyag, a kismamastyling munkák vagy az érettebb korú művészek öltöztetése.

2012 óta személyi stylist is vagyok. Nők és férfiak keresnek fel nap mint nap kérdéseikkel: adjak tanácsot öltözködésben, segítsek abban, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. Az évek alatt természetesen telt nők is felkerestek tanácsadásért. Azon túl, hogy segítséget kérnek tőlem a megfelelő szettek összeállításához és üzletek kiválasztásához, önbizalom-erősítő gondolataimat, tanácsaimat is örömmel fogadják.

Mivel a molett hölgyek kevés stílustippet kaptak, ezért 2015-ben létrehoztam a Plus Size magazint, a www.plus-size.hu-t, kifejezetten a telt nők számára, és ezzel párhuzamosan, specializáltan plus size stylistként is elkezdtem dolgozni. Azóta a GLAMOUR magazin úgy írt rólam, mint „plus size guru”, a Forbes.hu pedig a „téma hazai istennőjének” nevezett.

Egyre több a tévés, magazinos, rádiós megkeresés, egyre többen nyitnak plus size stylist munkám iránt. 2016-ban elindítottam a PlusSize Stílusakadémiát, és társalapítóként a Plus Models Agency modellügynökséget.

És 2017-ben megszületett az első, molett nőknek szóló könyv tele öltözködési útmutatóval, önbizalom-erősítő gyakorlatorientált tanácsokkal.

Miről olvashatsz a Plus Size Stílusbibliában?

Önbizalom-erősítő, gyakorlati tanácsok a mindennapokra
Hogyan indulj el azon az úton, hogy egyre jobban szeresd és értékeld magad?

Stílustanácsadó útmutató alkatokhoz, színekhez
Ismerd meg az alaktípusodat, és tudd meg, hogy milyen fazonok előnyösek számodra! Ismerkedj meg a színekkel: mi az, ami sápaszt, és mi az, ami ragyogtat?

Öltözködési tanácsok különböző magasságokhoz
Alacsonyabb vagy épp magasabb vagy? Mindenhogy lehetsz csinos!

Karcsúsító tippek
Szeretnéd, ha néhány centit vagy kilót lefaraghatnál magadról? Optikai slankító trükköket ismerhetsz meg.

Alapruhatár kialakítása
Melyek azok a ruhadarabok, amelyeket a lehető legsokoldalúbban kombinálhatsz, pénzt és időt megtakarítva?

Smink- és frizuraötletek
Kerekded archoz illő sminktrükkök, frizurafazonok.

X